Jasmine har en åsikt...




... angående rasism/rinkeby-tensta.



Många som jag känner har nån sort av fördomar mot tex somalier, turkar, ja så kallade blattar kan man säga.
Ja, man undrar ju såklart varför? Bara för att det finns nååågra sånahär människor som mördat, rånat osv så kan man inte dra alla över samma kam?


Det finns ju även en massa bra människor av de folkslagen. Och det finns så mycket vi inte skulle haft om de inte fanns!


Och när vissa säger negativa saker om tex rinkeby, har ni tänkt på hur ledsna tex alla barn som bor där skulle bli om de skulle få höra? Tänk på de barnen, som kommer till Sverige som kanske 4-åringar från nåt land där det är krig eller annars bara dåliga förhållanden. Tänk på att det barnet inte kanske får samma möjligheter som vi andra, bara för att barnet är invandrare/flykting?


Och de som anser att såna som pratar svenska med "arab-dialekt" inte pratar riktig svenska. Vad stör det er? Man har väl rätt att prata hur man vill?
Och de kan ju då ett till språk, som inte "vanliga svenskar" gör! Och det är ju bra att kunna fler språk.


Då om vi kommer tillbaka till dethär med fördomar mot mellanöstern-folk och trakter kring nordafrika. Och att dra de alla över samma kam.
Tänk er andra folkgrupper. Tex finskar! Alla finskar är inte alkoholister, bara för att finskar fått ett sorts "rykte" att vara alkisar? Lixom vem vare som ens hittade på det? Det finns ju en massa alkisar här i Sverige oxå, bara för det blir inte svenskar kallade för alkoholisterr? Aja det var inte det jag skulle prata om... Men iaf det att man tar ett beslut så fort och klassar folk är fel! Alla är lika mycket värda, vare sig hudfärg eller språket.


Sen att alla gör en massa skämt om tex namnen Mahmud, Ahmed osv (stavning?). Har folket ens tänkt på att människor heter så? Är det rätt att driva om nån annans namn? Nej självklart inte! Och de som bor där borta driver nog inte om våra namn eftersom att de säkert inte vet att vi heter såhär i Sverige. Så varför ska vi?


Och att de här "arab-killarna" bara gillar blonda brudar med stora bröst och går omkring och tafsar på de? Det kan väl inte stämma? Inte helt iaf. Så försök inte att förmedla att de här killarna är så perversa när svenska killar också är det.


Dock tycker jag det är fel när tex dessa folkgruppers ungdomar skriker tex: Jävla svenne **** och liknande, om de nu gör det? Fast tror knappast att de skulle göra det utan anledning. Så där kan man ju tänka efter lite...




Jag hoppas att sånhär rasism kommer att ta slut nån gång. Men det kommer säkert antagligen aldrig att göra det med tanke på att massor med folk har så mkt åsikter. Och när olika kulturer blandas så har folk olika uppfattningar om saker och ting. Men man kan väl ändå försöka?


Vi alla är ju trotsallt människor och släkt på sätt och vis. Man borde kunna förstå varandra. I alla fall om man hade viljan.



/Jasmine


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0